15 BESTE TIPS VOOR DE MOOISTE TROUWFOTO’S!

Na maandenlang plannen is jullie mooiste dag dan eindelijk aangebroken! Natuurlijk heb je inspiratie opgedaan op social media, ideetjes opgezocht voor goede locaties voor de trouwfoto’s en heb je al diverse dingen doorgenomen met jullie trouwfotograaf, de trouwfoto’s blijven altijd wel een dingetje.
Dit zijn immers de meest tastbare herinneringen van jullie bruiloft dus je wilt dat ze buitenaards mooi worden!
Wat is bijvoorbeeld de werkwijze van jullie Trouwfotograaf? Wat kost een Trouwfotograaf eigenlijk? 

openingsdans bruiloft disco dansen trouwfotograaf

Tip 1 | Luister naar je gevoel

Als trouwfotograaf ben ik het grootste gedeelte van jullie dag aanwezig. Het is daarom belangrijk dat je goed met je fotograaf kunt opschieten. Wanneer jullie een klik hebben met de fotograaf dan krijg je ook betere foto’s met een échte glimlach en die echte momenten! Let ook op de ervaring van de trouwfotograaf want zelfs bij een bruiloft die tot in de puntjes georganiseerd is kan het voorkomen dat er een beetje geïmproviseerd moet worden. Een bruidsfotograaf zoals Eppel Fotografie met veel ervaring, die ondanks alle dingetjes die anders gaan dan gepland, kan dan heel geruststellend werken.

Tip 2 | Kies een Trouwfotograaf met oog voor mooi licht

Als trouwfotograaf ben ik altijd op zoek naar het mooiste licht. Kies jullie fotograaf met een oog voor mooi licht. In de tijd dat ik bruidsfotograaf ben heb ik leren omgaan met allerlei soorten licht. Felle zon, donkere ruimtes, noem maar op!

Tip 3 | Kies zelf voor verschillende plekken
die jullie mooi vinden!

Wanneer jullie mooie foto’s echt belangrijk vinden dan is een locatie met zowel schaduw als lichte plekken echt aan te raden. Dan kan een trouwfotograaf zich pas echt uitleven met alle lichtomstandigheden, Het is helemaal te gek wanneer de trouwlocatie mooi licht is. Dan krijg je nog mooiere foto’s! Bij Eppel Fotografie vinden we het heerlijk om zoveel in een urban omgeving om huis in de natuur the fotograferen.

silhouette bruidspaar trouwfotograaf bruidsfotograaf bruidsfotografie

Tip 4 | Neem de tijd

Zorg ervoor dat jullie planning niet te strak is. Het is altijd fijn om een samen met jullie trouwfotograaf een mooie rustige shoot te kunnen doen. Het helpt voor jullie ook wanneer je even de tijd hebt om te chillen. Het is een hele drukke dag met veel indrukken en emoties.

Tip 5 | Super Shot

Het is super gaaf om net nadat jullie getrouwd zijn een uitbundig juichen uit te barsten of jullie handen de lucht in te gooien! Ik leg graag dit moment vast!

Tip 6 | Het weer voor de trouwfoto

Welk weer type dat jullie ook hebben op jullie mooiste dag omhels dat. Je kunt er toch niets meer aan veranderen. Regent het op jullie bruiloft vraag dan aan je fotograaf om een cool paraplu shot the maken. Sneeuwt het? Fotografeer je kids die een sneeuwballengevecht houden. Zo laat je écht de sfeer van jullie dag naar voren komen op de trouwfoto’s! Eppel Fotografie helpt jullie graag verder met nog meer tips op jullie trouwdag.

silhouette bruidspaar trouwfotograaf bruidsfotograaf bruidsfotografie trouwen in de regen regen op je bruiloft

Tip 7 | Negeer de fotograaf

Als trouwfotograaf geef ik altijd de volgende tips mee tijdens de shoot: Niet zoenen, niet praten en vooral niet in de camera kijken. Vergeet mij en mijn second shooter. Geniet van al het mooie om jullie heen!
Zo krijg je echte foto’s; Wanneer je lol hebt met vrienden, die ene traan tijdens de ceremonie, of wanneer je elkaar kust.
Dat zijn de échte momenten die je graag wilt terugzien.

Tip 8 | Golden Hour

Wanneer het mogelijk is zal ik altijd een paar foto’s voorstellen tijdens de zogenaamde ‘Golden Hour’. Het licht is dan super mooi én jullie hebben al van een deel van de dag kunnen genieten dus het plezier straalt ervan af.

Bruidspaar in Italie zon in italie golden hour

Tip 9 | Voorbereiding is het halve werk

Maak alvast een lijst van personen met wie je graag op de foto wilt. Communiceer dit met jullie weddingplanner of ceremoniemeester. Dat scheelt tijd!

Tip 10| Getting Ready

Een belangrijk gedeelte van jullie trouwdag is het klaarmaken. Als bruidsfotograaf is dit één van mijn favoriete onderdelen van de dag. Omdat ik als trouwfotograaf met een second shooter werk zien jullie later de beelden van elkaar terug. Super tof om te hebben! Het is achteraf super leuk om te terug te zien hoe deze momenten waren. 

Tip 11 |  Verschillende fotografie-technieken

Je leest tegenwoordig heel veel over fotografie-technieken. Gelukkig is Eppel Fotografie zeer ervaren en kunnen wij in de moeilijke omstandigheden fotograferen. Wanneer je een goede trouwfotograaf zoekt is dat zeer belangrijk! Je wilt immers de mooiste momenten en juist de herinneringen weer ophalen van de dingen die je wellicht hebt gemist op je trouwdag zelf. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken voor jullie ideale trouwfotograaf.

drone op je bruiloft bruidspaar zwembad drone mavic dji

Tip 12 | Lay-flat trouwalbum

De mooiste albums zijn lay-flat. Dit is een album waar je een uniek design terugvindt met jullie mooiste foto’s. Dit album sla je helemaal open en is bijna naadloos. De trouwalbums van Eppel Fotografie hebben stevige pagina’s want die gaan een stuk langer mee en zijn gemaakt van zeer hoogwaardig papier. Jullie kunnen bij ons digitaal het album doorbladeren voordat het trouwalbum in productie wordt genomen!

Tip 13 | Online trouwfoto’s bestellen door gasten

Eppel Fotografie heeft zelfs een mogelijkheid voor jullie gasten om zelf hun mooiste foto’s te bestellen. Dat kan in vele maten maar ook mini albums en magazines, boekjes en kalenders behoren tot de mogelijkheden.
Vraag gerust om meer informatie tijdens het gesprek over jullie trouwdag.

bruid trouwen trouwfotograaf bruidsfotograaf leiden

Tip 14 | Unplugged wedding

Zet een bordje neer dat je graag wilt dat iedereen zijn/haar mobiele telefoon in de zak of tas houdt tijdens de ceremonie. Vraag ook aan de mannen om hun zakken leeg te houden. Dan krijg je niet van die rare bobbels in de pantalon waar je vraagtekens bij zet. Je kunt ook al op de uitnodiging zetten dat sociale media en dergelijke off-limits zijn. Jullie willen toch graag dat jullie gasten vooral genieten van alles?

Tip 15 | Wat kost een trouwfotograaf nu eigenlijk? 

Een vaak gestelde vraag van bruidsparen is: “waarom is een trouwfotograaf zo duur?” is logisch. Het is natuurlijk een combinatie van het ervaringsniveau van de trouwfotograaf, hoeveel bruiloften hij of zij fotografeert per jaar, heb je één of twee fotografen nodig en zit er eigenlijk en album bij je reportage? Vraag je eens af hoe lang het duurt tot je je foto’s krijgt. Bij Eppel duurt dat maximaal 3 weken na jullie trouwdatum. Hoe is het persoonlijk contact dat je hebt met een fotograaf? Noem maar op!

Extra Tip: heeft de fotograaf een gedeelte op zijn/haar met bruidsfotografie reviews, referenties of meningen van bruidsparen, bekijk die dan vooral even. Hoe meer reviews, hoe groter de kans dat ze een goed beeld geven van de fotograaf.

Nog een extra tip: Neem je trouwfotograaf mee op huwelijksreis of plan een te gekke after-wedding shoot in spanje, Italie of de plek waar je ten huwelijk bent gevraagd. De kosten vallen heel vaak mee en je kunt er meteen een te gekken stedentrip of honeymoon houden.

Trouwfotograaf boeken:
Is jullie trouwdatum nog beschikbaar?

We fotograferen maximaal 30 bruiloften per jaar om de kwaliteit te kunnen garanderen die jullie mogen verwachten van een professionele trouwfotograaf. Voor 2021 zijn we reeds voor 80% geboekt. In verband met Corona hebben veel bruidsparen besloten om in 2021 & 2022 te gaan trouwen. Wacht dus niet te lang!