15 Ultieme Tips van jullie Trouwfotograaf!

15 ultieme Tips voor jullie trouwfoto’s door jullie bruidsfotograaf!

Na maandenlang plannen is jullie mooiste dag dan eindelijk aangebroken! Natuurlijk heb je inspiratie opgedaan op social media, ideetjes opgezocht voor goede locaties voor de trouwfoto’s en heb je al diverse dingen doorgenomen met jullie trouwfotograaf, de trouwfoto’s blijven altijd wel een dingetje.
Dit zijn immers de meest tastbare herinneringen van jullie bruiloft dus je wilt dat ze buitenaards mooi worden!

15 Ultieme Tips van jullie Trouwfotograaf - Kies voor de beste trouwfotograaf van Nederland - De prefect openingsdans!

Tip 1 | Luister naar je gevoel

Als trouwfotograaf ben ik het grootste gedeelte van jullie dag aanwezig. Het is daarom belangrijk dat je goed met je fotograaf kunt opschieten.
Wanneer jullie een klik hebben met de fotograaf dan krijg je ook betere foto’s met een échte glimlach en die echte momenten!
Let ook op de ervaring van de trouwfotograaf want zelfs bij een bruiloft die tot in de puntjes georganiseerd is kan het voorkomen dat er een beetje geïmproviseerd moet worden.
Een bruidsfotograaf zoals Eppel Fotografie met veel ervaring, die ondanks alle dingetjes die anders gaan dan gepland, kan dan heel geruststellend werken.

Tip 2 | Kies een fotograaf met oog voor mooi licht

Als trouwfotograaf ben ik altijd op zoek naar het mooiste licht. Kies jullie fotograaf met een oog voor mooi licht. In de tijd dat ik bruidsfotograaf ben heb ik leren omgaan met allerlei soorten licht. Felle zon, donkere ruimtes, noem maar op!

Tip 3 | Kies zelf voor verschillende plekjes die jullie mooi vinden

Wanneer jullie mooie foto’s echt belangrijk vinden dan is een locatie met zowel schaduw als lichte plekken echt aan te raden. Dan kan een trouwfotograaf zich pas echt uitleven met alle lichtomstandigheden, Het is helemaal te gek wanneer de trouwlocatie mooi licht is. Dan krijg je nog mooiere foto’s! Bij Eppel Fotografie vinden we het heerlijk om zoveel in een urban omgeving om huis in de natuur the fotograferen.

15 Ultieme Tips van jullie Trouwfotograaf - Kies voor de beste trouwfotograaf van Nederland

Tip 4 | Neem de tijd

Zorg ervoor dat jullie planning niet te strak is. Het is altijd fijn om een samen met jullie trouwfotograaf een mooie rustige shoot te kunnen doen. Het helpt voor jullie ook wanneer je even de tijd hebt om te chillen. Het is een hele drukke dag met veel indrukken en emoties.

Tip 5 | Super Shot

Het is super gaaf om net nadat jullie getrouwd zijn een uitbundig juichen uit te barsten of jullie handen de lucht in te gooien! Ik leg graag dit moment vast!

Tip 6 | Het weer voor de trouwfoto

Welk weer type dat jullie ook hebben op jullie mooiste dag omhels dat. Je kunt er toch niets meer aan veranderen. Regent het op jullie bruiloft vraag dan aan je fotograaf om een cool paraplu shot the maken. Sneeuwt het? Fotografeer je kids die een sneeuwballengevecht houden. Zo laat je écht de sfeer van jullie dag naar voren komen op de trouwfoto’s! Eppel Fotografie helpt jullie graag verder met nog meer tips op jullie trouwdag.

15 Ultieme Tips van jullie Trouwfotograaf - Regen op je bruiloft? - Kies de beste bruidsfotograaf van Nederland

Tip 7 | Negeer de fotograaf

Als trouwfotograaf geef ik altijd de volgende tips mee tijdens de shoot: Niet zoenen, niet praten en vooral niet in de camera kijken. Vergeet mij en mijn second shooter. Geniet van al het mooie om jullie heen! Zo krijg je echte foto’s; Wanneer je lol hebt met vrienden, die ene traan tijdens de ceremonie, of wanneer je elkaar kust. Dat zijn de échte momenten die je graag wilt terugzien.

Tip 8 | Golden Hour

Wanneer het mogelijk is zal ik altijd een paar foto’s voorstellen tijdens de zogenaamde ‘Golden Hour’. Het licht is dan super mooi én jullie hebben al van een deel van de dag kunnen genieten dus het plezier straalt ervan af.

15 Ultieme Tips van jullie Trouwfotograaf - Kies voor de beste trouwfotograaf van Nederland - Golden hour trouwfoto's

Tip 9 | Voorbereiding is het halve werk

Maak alvast een lijst van personen met wie je graag op de foto wilt. Communiceer dit met jullie weddingplanner of ceremoniemeester. Dat scheelt tijd!

Tip 10| Getting Ready

Een belangrijk gedeelte van jullie trouwdag is het klaarmaken. Als bruidsfotograaf is dit één van mijn favoriete onderdelen van de dag. Omdat ik als trouwfotograaf met een second shooter werk zien jullie later de beelden van elkaar terug. Super tof om te hebben! Het is achteraf super leuk om te terug te zien hoe deze momenten waren. 

Tip 11 |  Verschillende fotografie-technieken

Je leest tegenwoordig heel veel over fotografie-technieken. Gelukkig is Eppel Fotografie zeer ervaren en kunnen wij in de moeilijke omstandigheden fotograferen. Wanneer je een goede trouwfotograaf zoekt is dat zeer belangrijk! Je wilt immers de mooiste momenten en juist de herinneringen weer ophalen van de dingen die je wellicht hebt gemist op je trouwdag zelf. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken voor jullie ideale trouwfotograaf.

15 Ultieme Tips van jullie Trouwfotograaf - Kies voor de beste trouwfotograaf van Nederland - Trouwfotografie met een drone

Tip 12 | Lay-flat trouwalbum

De mooiste albums zijn lay-flat. Dit is een album waar je een uniek design terugvindt met jullie mooiste foto’s. Dit album sla je helemaal open en is bijna naadloos. De trouwalbums van Eppel Fotografie hebben stevige pagina’s want die gaan een stuk langer mee en zijn gemaakt van zeer hoogwaardig papier. Jullie kunnen bij ons digitaal het album doorbladeren voordat het trouwalbum in productie wordt genomen!

Tip 13 | Online trouwfoto’s bestellen door gasten

Eppel Fotografie heeft zelfs een mogelijkheid voor jullie gasten om zelf hun mooiste foto’s te bestellen. Dat kan in vele maten maar ook mini albums en magazines, boekjes en kalenders behoren tot de mogelijkheden.
Vraag gerust om meer informatie tijdens het gesprek over jullie trouwdag.

15 Ultieme Tips van jullie Trouwfotograaf - Beste bruidsfotograaf van Nederland - De beste Trouwfoto's van Nederland

Tip 14 | Unplugged wedding

Zet een bordje neer dat je graag wilt dat iedereen zijn/haar mobiele telefoon in de zak of tas houdt tijdens de ceremonie. Vraag ook aan de mannen om hun zakken leeg te houden. Dan krijg je niet van die rare bobbels in de pantalon waar je vraagtekens bij zet. Je kunt ook al op de uitnodiging zetten dat sociale media en dergelijke off-limits zijn. Jullie willen toch graag dat jullie gasten vooral genieten van alles?

Tip 15 | After Wedding Shoot of Honeymoon shoot

Neem je trouwfotograaf mee op huwelijksreis of plan een te gekke after-wedding shoot in spanje, Italie of de plek waar je ten huwelijk bent gevraagd.
De kosten vallen heel vaak mee en je kunt er meteen een te gekken stedentrip of honeymoon houden.

Wil je meer informatie? Neem dan nu contact met ons op!

Recente berichten

Engagement Shoot in Los Angeles Californie
Trouwen in Roemenie – Grand Hotel Italia Cluj-Napoca | Julia & Sebi
Trouwen in Italie – Relais Villa Giulia Fano | Laura Ponticorvo & Ryan Reiger
Trouwen in Belgie op Domein Wolvenbos Antwerpen | Raph & Ina
Check nu mijn beschikbaarheid!

Reserveer tijdig jullie trouwdatum, populaire trouwmaanden zijn namelijk snel volgeboekt. Heb je een vraag of wil je checken of wij op jouw trouwdatum nog beschikbaar zijn. Neem dan contact op via onderstaande button!

Maak een afspraak en ontvang onze Brochure!