"Lees hier het verhaal van onze
twee winnende foto's van de internationale award: "Best Wedding Photo of the decade!"

Wanneer je foto’s behoren tot de beste van de wereld

Wanneer je een email krijgt dat niet één maar twee foto’s verkozen zijn tot de beste trouwfoto’s van het laatste decennium. Dan slik je toch wel een keertje. Uit meer dan 10.000 unieke foto’s zijn er twee van Eppel Fotografie in de prijzen gevallen. De jury was op zoek naar foto’s die trends zetten, door de barrière breken met unieke composities en gewoon echt geweldig zijn. Als trouwfotograaf ben je echt super blij! Het is gewoon echt het hoogste wat je als bruidsfotograaf kan bereiken.

Maar hoe komen die foto’s tot stand? Welke gedachtengang zit er bij als trouwfotograaf? In alle jaren heb ik meer dan 400 bruidsparen mogen fotograferen en ieder koppel had die magie waarnaar ik altijd op zoek ben. Je kent dat wel, die unieke klik! En juist die klik is essentieel in dit vak als trouwfotograaf. Ik laat jullie graag zien hoe we dit hebben gefotografeerd en hoe we dit hebben bewerkt. Maar natuurlijk eerst de winnende foto’s!

De beste trouwfotograaf van Nederland vind je hier - Drone Trouwfoto's - Trouwfotografie
Evie & Thijs trouwden bij Beach Club Sunrise - DJI Drone - Editing in Lightroom

Hoe deze drone-foto tot stand is gekomen!

Tijdens de ceremonie had ik al een idee om iets met deze stoelen te gaan doen maar ik wist nog niet wat. Natuurlijk wilde ik wat gaan doen met mijn drone maar omdat het vliegvel Eindhoven Airport in de buurt ligt was ik er niet zeker van of mijn drone wel wilde opstijgen. Anyway hier is het complete verhaal!

De videograaf wilde graag nog een aantal frames schieten met geluid terwijl het bruidspaar de geloften aan elkaar voorleest. We dachten dat die strandbedjes wel leuk zouden zijn maar door de vele afleidingen in de achtergrond zou het beeld niet lekker in balans zijn. Een goede trouwfotograaf zoekt altijd naar de mooiste plekken en soms zijn dat plaatsen die je niet zo snel verwacht. Ik moest ook even inhouden met het fotograferen omdat anders mijn geklik het geluid zou verpesten. Een bruidsfotograaf die even niet fotografeert is voor mij een gek idee en daarom ben ik mijn drone maar even gaan halen. Daarna nog een paar foto’s gemaakt terwijl ze even nog op de bedjes zaten en natuurlijk even een stukje lopen. 

Daarna was het mijn beurt om nog even een final shot te maken en dat werd deze foto. Ik weet nog goed de blik van Evie toen ik vroeg om daar maar even te gaan liggen. Ik hou van symmetrie maar een beetje speels mag gerust dacht ik.
Daarom vroeg ik ze om in de middelste te gaan liggen. Dan had ik altijd nog ruimte om met de composities te spelen.
Ik heb een klein overzichtje gemaakt van 6 foto’s en daar zie je goed het verloop van de laatste 15 minuten van de fotoshoot.
Het leuke ervan is dat ik ook de originele onbewerkte foto er bij heb gezet. Dan heb je zeker een idee hoe wij als trouwfotograaf denken. Hoe we een idee uitwerken en hoe een foto tot stand komt.

Is jullie trouwdatum nog beschikbaar?

We fotograferen maximaal 30 bruiloften per jaar om de kwaliteit te kunnen garanderen die jullie mogen verwachten van een professionele trouwfotograaf. Voor 2021 zijn we reeds voor 80% geboekt. In verband met Corona hebben veel bruidsparen besloten om in 2021 & 2022 te gaan trouwen. Wacht dus niet te lang!

Het verhaal van de fietser en de sluier

Het regent flink op je trouwdag! Hoe krijg je dan toch nog originele foto’s?
Neem gewoon je trouwfotograaf in vertrouwen en je krijg het volgende resultaat.

Trouwfotograaf Paviljoen Puur Diemen - Trouwen op de fiets
Dian & Peter trouwden bij Paviljoen Puur in Diemen - Canon 1DX Mark 2 + 85mm

Hoe heb ik deze foto gemaakt?

Zoals al vermeld regende het pijpenstelen die dag en wat doe je dan? Juist we gaan aan de slag! De bruid en de bruidegom droog en jij als trouwfotograaf in de regen natuurlijk. Zo werkt dat nu eenmaal in de trouwfotografie. 
Het verhaal achter dit stel is dat hij professionele wielrenner is en zij is net zoals ik trouwfotograaf. Dat is op zich al een hele eer dat juist ik werd gevraagd om hun bruiloft vast te leggen. Ik neem jullie graag mee in het proces van het totstandkomen van deze foto. Ze wilden heel graag “iets” met de fiets doen en vroegen aan mij wat ik in gedachten had.

Nou in eerste instantie hebben de oude munitiebunkers van Paviljoen Puur altijd al een aantrekkingskracht gehad op mij en dus begonnen we daar. Zoals je kunt zien in de foto’s heb ik gebruik gemaakt van een flitser op statief om er voor te zorgen dat het licht constant bleef en ik snel kon reageren zonder dat ik te veel moest veranderen elke keer.
Daarna hebben we gewoon wat verschillende shots gedaan maar nog niet alles was hoe ik het wilde. 

Ik miste nog een beetje dynamiek in de foto’s en daarom heb ik aan de ceremoniemeester gevraagd om de sluier omhoog te gooien en snel achter het muurtje te verdwijnen. En voilá! Deze foto als resultaat. Ik hou van deze kadrering en het kleurgebruik met het wegvallende licht in de bunker. Dat deze foto’s zoveel awards in de wacht zou slepen had ik echter niet verwacht. Gelukkig viel deze foto ontzettend in de smaak.
Ook hier heb ik een kleine gallery aangemaakt zodat je het verloop van de foto kan zien. Als trouwfotograaf ben je dan ontzettend trots dat ook deze foto tot de beste van de wereld behoort. Ook de onbewerkte foto staat erbij. Zo kun je zien wat ik als trouwfotograaf voor jullie kan betekenen! Een echte professional zorgt voor nog mooiere foto’s.

Is jullie trouwdatum nog beschikbaar?

We fotograferen maximaal 30 bruiloften per jaar om de kwaliteit te kunnen garanderen die jullie mogen verwachten van een professionele trouwfotograaf. Voor 2021 zijn we reeds voor 80% geboekt. In verband met Corona hebben veel bruidsparen besloten om in 2021 & 2022 te gaan trouwen. Wacht dus niet te lang!