Referenties van de mooiste en bijzondere dagen

Enkele bruidsparen aan het woord

Mariska & Jaimy

Ralf van Eppel Fotografie heeft onze bruiloft fantastisch in beeld gebracht. Hij ging samen met zijn 'second shooter' mee met ons naar Spanje en heeft daar onze 3 dagen feest voor altijd vast gelegd. En hoe? Ralf weet net die bijzondere hoek, het mooiste licht of dat ene detail te vinden. We vonden het heel fijn ook dat hij een second shooter mee had, die trouwens ook heel creatief was, zodat geen moment verloren ging. Ons album is net binnen en de kwaliteit straalt ervan af. De kleuren van de foto's zijn prachtig en ook de lay-out klopt helemaal. We zijn er heel blij mee en zullen de foto's nog vaak samen bekijken!

Justin & Lissa

We hired Ralf to shoot our wedding in Amsterdam!
He is a true professional that combines a talent for photography, a passion for capturing special moments and a dedication to meshing his style with that of his subjects.

He turned around the post-processing in under a week and the results were incredible.
Honestly we had no idea the difference a true professional can make.

There was a great variety to the photos, from artistic shots that captured the broader setting, candid shots that captured the emotion of the moment and posed shots. Our package included an album as well, which was a higher quality than anything we'd seen before.

We'd recommend Ralf and Eppel Fotografie without hesitation.

Pascalle & Bas

Ben je ook opzoek naar een fotograaf voor jullie huwelijk die Out Of The Box denkt?
Stop met zoeken, Ralf is by far THE BEST die er is!

Wij wilden geen standaard bruidsfotografie, geen geposeerde foto's (tuurlijk, een paar horen er bij) maar foto's die genomen zijn van momenten, spontane foto's, actie foto's. Ralf kan dit als geen ander. Hij is werkelijk een kunstenaar op het gebied van fotografie. Vanaf het moment dat de eerste foto's aangeleverd worden wordt je overdonderd met te gekke beelden en muziek.

Ik ken weinig fotografen die zoveel gevoel voor beeld en geluid tegelijkertijd hebben.
Stop echt met zoeken, Ralf is The Master!

Nadine & Stephan

Ralf: “Zullen we ergens half- way afspreken”
Stephan Nadine: Yeah sure!
Want ja Zeeland en Limburg zijn twee uitersten van elkaar.

We hadden een kennismakingsafspraak met Ralf in “een Van der Valk” ergens in het Brabantse land. Stephan en ik hadden al genoten van een driegangenmenu van deze Valk en even later kwam ‘sir himself’ aan met heel wat boekwerk.
We hadden direct een leuke klik en leek het alsof we elkaar al jaren kenden.
Hij liet zijn werk zien via de prachtige albums en kregen zo een goede impressie.

But hey! Ik zou geen Sanders zijn als het weer eens anders moest gaan...
Ik was nog niet eens ten huwelijk gevraagd! ?
Nothing new to Ralf.
“Ik wil binnenkort nog een loveshoot doen in London en jullie lijken me het geschikte koppel hiervoor. Feeling like it?”

Stephan en ik keken elkaar aan en riepen direct JA. Ik had immers familie in London die we wilden bezoeken.

So there we went, met zn drieën op pad.
Op Schiphol ontmoette we elkaar weer en gingen van vliegtuig over naar trein.

Maar niet wetende dat Stephan en Ralf een geheim hadden... Le ring ?

Ralf ontmoette ook direct de Engelse fam. en werd ‘s avonds ook uitgenodigd op een familie feest ?

Oke next day, the shoot.
Leermoment: nooit met 10 cm hakken door Londen struinen!
Anyway we hadden prachtige locaties in Londen voor shoots en hadden het naar ons zin.
Tussendoor bij een goede Italian gegeten en good conversations gehad.

My feet were killing me en was er een beetje klaar mee. Maar nee the boys moesten echt naar the Big Ben! Ralf: “Ooh wow dit is een goede spot! Ga lekker bij het park zitten en relax”

Ondertussen zonder mijn weten duwde Ralf the ring in de handen van Stephan (the ring keeper voor die dag). De final shoot and Stephan went down on his knee (met de Big Ben op de achtergrond!).
Op dat moment maakte Ralf dé foto met alle prachtige emoties hierin van ons beiden.

Zelfs voor Ralf was zo’n soort shoot de eerste keer in zijn carrière.

We hebben daarna deze dag met Ralf en de Engelse familie heugelijk afgesloten ?

What do I need to say more?

The big day! 10-08-2018

We hadden een aantal weken eerder de laatste punten met Ralf besproken, zo had hij een indicatie van ons (drukke) trouw programma ?

Op de grote dag had Ralf ook een second shooter, Serge. De heren speelden goed op elkaar in en hadden we een heel ontspannen gevoel hierbij. Hey, de plaatjes liegen er niet om ?

Het is eigenlijk jammer dat we de voorpret niet meer hebben en was Londen en de grote dag gewoon epic! We willen Ralf, Ilona en Serge ontzettend bedanken voor jullie inzet en professionaliteit!

Tom & An

Voor ons een echte TOP-fotograaf!
Vanaf de eerste afspraak warm onthaald, een professionele indruk nagelaten waardoor we meteen wisten dat Eppel fotografie onze grote dag mocht fotografen.
Met een verbluffend album als resultaat hebben wij de perfecte terugblik op deze fantastische dag!

Paco & Charina

Als je fotografie net zo belangrijk vindt als wij, dan moet je absoluut Ralf hebben van Eppel Fotografie!

Vanaf het begin was de communicatie heel duidelijk en kregen we alle nodige informatie. Om eerlijk te zijn, had ik Ralf eerder gevraagd of hij ons huwelijk in Puerto Rico kon fotograferen voordat ik haar ten huwelijk had gevraagd ;) Daar ik dit ruim van te voren had aangevraagd, was hij gelukkig nog beschikbaar!

Het kennismakingsgesprek was absoluut de 2 uur rijden waard, heerlijk genoten met een kop koffie, een leuk gesprek en toen werd nogmaals bevestigd dat Ralf onze fotograaf moest zijn!!

Ralf is een aantal dagen voor onze trouwdag naar Puerto Rico gevlogen waar wij verder alles voor hem hadden geregeld. We hebben lekker de tijd genomen voor onze Pre-Wedding Shoot en zijn op een aantal plaatsen foto's gaan maken. Uiteraard de huwelijks dag en we hebben ook nog een After-Wedding Shoot gedaan :)

Het resultaat is echt waanzinnig!! Ongelooflijk hoe creatief Ralf is en ondanks na 4 dagen achter elkaar een fotoshoot nog steeds met unieke beelden komt. Geen een shot is hetzelfde en dat is echt ongekend!

Ook Ralf als persoon op je bruiloft is echt een toegevoegde waarde voor ieder feest. Hij gaat naadloos op met de gasten, kan met iedereen overweg en feest ook heerlijk mee. (iets wat wij ook erg belangrijk vonden) En tijdens het feesten maakte hij gewoon nog prachtige beelden terwijl hij heerlijk meedanste op de live salsa muziek!

Kortom, Doen!!

Carola & Mervyn

"Ralf is gewoon de beste fotograaf die er is!
Samen met zijn 2nd shooter was niks te gek en heeft hij onze dag van begin tot aan het einde vast gelegd. De preview is al binnen en dat belooft veel goeds voor de rest van de foto's.
Je bent een topper!"

Mary & Darren

I can't say enough good things about Ralf Czogallik & Eppel Fotografie!
Ralf & his second shooter photographed our wedding in Tuscany in April 2018 and we were just amazed at not only the results, but the whole process. When we say Eppel's pictures, we knew he was the one for us - they were unique, vibrant, vivid and yet still captured incredible moments, emotions, fun and literally looked straight out of a magazine.

Before the wedding, Ralf takes time to get to know you and what you want, but trust me... just roll with it, let him do his thing and you will be amazed. Ralf and Lyan were both incredibly fun, friendly, personable yet professional, which made us and our guests feel totally at ease... which of course makes for better pictures! Not only was Ralf an amazing photographer and editor, but he also added to our wedding in so many ways, bringing his infectious energy and fun to the day (but always complimentary, never overpowering). He was an incredible addition, and well... I think the pictures speak for themselves!

This is just a highlight - Ralf left us with over 1000 edited, perfect, usable pictures, so the hard part is choosing which ones we like best! There's a GOOD reason this guy keeps winning awards!

Matthijs & Mirjam

Ralf en zijn second shooter Sam hebben onze dag echt fantastisch vastgelegd! Van prachtige kleurrijke en zelfs wat artistieke foto's tijdens de fotoshoot tot de emotie tijdens de ceremonie en de gezelligheid tijdens borrel/diner en feest! Het was bloedheet tijdens onze dag maar zelfs dat kon Ralf niet tegenhouden.

We zijn super enthousiast over Ralf en zijn team: vanzelfsprekend over zijn vakmanschap (niet voor niets al vele prijzen gewonnen en we denken zelfs dat 1 van "onze" foto's zeker een award waard is) maar vooral ook heeft zijn ongelofelijke humor er voor gezorgd dat we enorm ontspannen waren en dat heeft zeker bijgedragen aan het prachtige resultaat.

Als je Ralf kunt krijgen om jullie mooiste dag vast te leggen twijfel dan geen moment....boeken!

Mark-Jan & Kim

Ralf is een geweldige creatieve fotograaf!

Wij hebben gekozen voor Ralf omdat hij van elke omstandigheid iets gaafs weet te maken!
Of dat nu binnen, buiten, met regen of zon is, Ralf weet er altijd een kunstwerkje van te maken!

Zijn oog voor gave composities maken zijn foto's tot iets bijzonders!

Mark-Jan en Kim

Flip & Magali

Ralf en collega's, ontzettend bedankt voor jullie prachtige foto's!

Wat hebben jullie een prachtige weergave van onze bruiloft gemaakt en wat was het gezellig.
Ralf, jouw ongelooflijke motivatie en gedrevenheid was een genot om mee te maken laat staan dat wij mochten meemaken om het onderwerp van de foto te mogen zijn.

Je combinatie van je humor en recht voor z'n raap communicatie was voor ons precies pas, waardoor we ook relaxed op de foto's stonden die simpel niet te geloven mooi zijn geworden.

Nogmaals dank en we zien je op ons lustrum!

Michelle & Floris

Na een lange zoektocht op internet verliefd geworden op de foto's van Ralf. Hij was eigenlijk vol geboekt, maar met enorm veel mazzel had hij een afzegging voor die dag en konden wij hem alsnog boeken. De eerste kennismaking was heel ontspannen. We hadden al veel van zijn foto's bekeken en na een ontmoeting waren wij alleen nog maar meer blij met onze keuze. Bijna alles is mogelijk en zijn enthousiasme is ontzettend aanstekelijk. Op de dag zelf weet hij je volledig op je gemak te stellen waardoor je niet eens door hebt dat hij er is. Hij zit vol met ideeën en is ook gewoon een super gezellige gast op je bruiloft :-)

De foto's zijn schitterend geworden dat staat voorop. Maar ook de nazorg, het maken van een album, het aanleveren van alle foto's zonder aan aantallen vast te zitten, verschillende formaten en kwaliteit zijn geweldig. Wij kunnen dan Eppel dan ook zeker aanbevelen en willen bijna zeggen stop met zoeken naar een fotograaf, want je hebt Ralf al gevonden :-)

Arnout & Eefje

Ralf heeft onze bruiloft vastgelegd op zijn fantastische en artistieke wijze. Het Centrum van Den Bosch leek een veel meer glamourous gezicht te hebben dan wij hadden verwacht. En we hadden niet kunnen dromen dat we zo'n gaaf album zouden krijgen. Daarbovenop zijn Ralf en Ilona zulke fijne mensen en hebben ze zulke lieve vrienden en collega's dat het een feest is met ze te werken.

Dus zijn we ook graag vrijwilliger voor workshops en zijn met Ralf en Axel samen ons Cubaanse avontuur aangegaan. Daar heeft Ralf ons nogmaals laten zien hoe geweldig hij werkt, fantastische shoots in elkaar kan zetten die dan ook nog eens leiden tot schitterend resultaat in stilstaand en bewegend beeld.

Waanzinnig vet!!

Jan & Lisette

Wij zijn ontzettend blij dat wij Ralf gevonden hebben voor onze bruiloft! Onze foto's zijn ongelooflijk goed. Achteraf was ik bang dat er niet genoeg foto's van de speciale momenten zouden zijn omdat ik Ralf niet heb gezien.. Dat is juist zijn kracht. Je hebt het niet in de gaten dat hij de meest wonderlijke en fantastische foto's maakt!

Amanda & Bram

Ralf is een TOP fotograaf. De samenwerking is met Ralf heel relaxed en gezellig. We hebben twee Loveshoots gedaan en op onze trouwdag was Ralf er natuurlijk ook bij. En het resultaat is echt GEWELDIG! We zouden iedereen Ralf aanbevelen want hij maakt bijzonder mooie foto's!

Peter & Tessa

Ralf, bedankt dat je op deze belangrijke dag erbij kon zijn. Wat hadden we een weer!! Alleen maar regen, maar jij zag geen probleem: overal konden mooie foto's gemaakt worden. En wat zijn ze fantastisch geworden!! We zijn zo blij dat we jou gekozen hebben. 1 van je grootste plus punten is je mooie karakter, de Limburgse gezelligheid die je meeneemt en de ontspannen sfeer! Super Ralf, je bent een topper in je werk!! Ik raad eppel fotografie aan iedereen aan, wil jij mooie foto's? Zeker weten dat geen moment gemist wordt en de fotograaf altijd bij de hand is? Dan moet je zeker Ralf mailen.

Ralf super bedankt, we hebben er van genoten om je die dag om ons heen te hebben. En wat hadden we de foto's snel binnen! (Na 2 weken konden we al genieten van alle foto's!!)

Nikki & Jurre

Ralf is naast de beste trouwfotograaf van Nederland ook nog eens een ontzettend prettig, lief, grappig en gezellig mens!
Zijn foto's zijn fenomenaal en alles behalve standaard.
Tijdens de ceremonie merk je zijn aanwezigheid niet eens...

Eppel Fotografie is een échte aanrader!!!

Arnout & Eefje

Ralf heeft ons geweldig vastgelegd op onze bruiloft. En misschien wel net zo belangrijk, hij is ook een heel erg leuke gast op de mooiste dag van je leven. Door zijn fotografie hebben we foto's die het verhaal van onze bruiloft perfect vertellen. Dat komt volgens ons doordat Ralf en zijn second shooter mensen zijn bij wie je je meteen op je gemak voelt. Wij voelden die klik al bij ons eerste gesprek. Op de bruiloft was dat zelfs nog sterker. Daarbij is Ralf ook nog eens een ongelofelijk goede fotograaf dus de resultaten zijn echt schitterend!

Chantal & Ric

We kunnen hier wel een heel bericht plaatsen met alleen maar positieve feedback! Wij raden Ralf aan, aan iedereen! Zeker aangezien je trouwfoto's maar één keer maakt en die wil je gewoon perfect hebben! Het is zo bijzonder hoe Ralf alles vastlegt en de emoties die je in de foto's terug ziet, wij beleven onze bruiloft telkens weer opnieuw bij het zien van onze trouwalbums. Maar ook de creativiteit, ervaring en professionaliteit van Ralf is waanzinnig, wat de trouwfoto's zo bijzonder maakt! De kwaliteit is geweldig, zo ook van de trouwalbums, prachtig! En hoe zijn vrouw Ilona de foto's tot een echt verhaal maakt in de trouwalbums is waanzinnig. Ook heel prettig hoe zij werken, met een eigen 'site' kun je al je foto's bekijken en ook het programma om je album in te zien en eventueel nog te wijzigen is super fijn en gemakkelijk en heel professioneel allemaal! Daarnaast zijn het onwijs lieve mensen en Ralf een week mee naar onze bruiloft Lapland is één groot feest geweest! Ontzettend leuke en lieve man, bij wie je je op je gemak voelt en met een dosis humor!

Robby & Nadia

Op 14 mei 2016 zijn wij getrouwd in Italië en wat zijn wij blij dat Ralf onze mooiste dag heeft vastgelegd. Ralf schiet zonder dat je het door hebt de meest fantastische en magische foto’s. Daarnaast is hij super relaxed, grappig & heeft hij onze dag nóg leuker gemaakt. Hij houdt gewoon ontzettend veel van zijn werk en dat is te zien..

Top foto’s! Ralf, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen.
Nogmaals ontzettend bedankt voor alle prachtige foto’s.

Peter & Miranda

Beste fotograaf ever!!! Wat een topper. Weet alles perfect op de gevoelige plaat te leggen. En je merkt niet eens dat hij aanwezig is.

Achteraf zie je pas welke mooie dingen hij gefotografeerd heeft.

Ralf, om maar jouw woorden te gebruiken: “je bent een kick-ass fotograaf en maakt kick-ass foto’s!. Hartelijke groet en wellicht tot ziens op ons …. jarig jubileum :-)

Niels & Cecilia

If you’re looking for THE BEST wedding photographer in the country stop what you’re doing and hire Ralf. I can promise you that you will not be disappointed. I can also promise you that he will exceed your expectations. His talent surpasses those of other photographers.

My dutch husband and I hired Ralf all the way from Texas and had to deal with the difficulties of planning a destination wedding in the NL over 5000 miles away. Even with all this distance Ralf was still able to give us exactly what we wanted. He was very proactive to get to know Niels & I so that he could not only capture each moment, but capture exactly who we are as a couple. He has the ability to photograph every moment so effortlessly and so naturally.

His creativity is endless and is passion is out of this world. He is also, above all else, a joy to be around. Your wedding photographs will last a lifetime so do yourself a favor and hire Ralf because there is no one better out there!

Wesley & Branka

Na een fijn kennismakingsgesprek wisten we het helemaal zeker, Ralf moest de fotograaf worden op onze bruiloft. Ralf is spontaan, attent, flexibel, meedenkend en buitengewoon professioneel. Ralf wist precies de momenten waar even de spanning gebroken moest worden met een grapje en wanneer hij juist niet moest opvallen. Ook de gasten waren vol lof over Ralf zijn persoonlijkheid en zijn manier van werken. Tijdens de officiele momenten hebben we helemaal niks gemerkt dat Ralf zich om ons heen bewoog en toch zijn de resultaten echt heel mooi geworden.

We zijn achteraf nog gelukkiger met onze keuze voor Ralf. De resultaten waren echt geweldig. Ook de afwikkeling na de bruiloft was top. We konden al heel snel kiezen uit alle foto’s om het album samen te stellen. Ralf is echt een toevoeging aan je grote dag en achteraf zal je hier echt nog heel veel plezier van hebben.

Frans & Stephanie

Vanaf het moment dat mijn vrouw met Ralf in aanraking is gekomen via een andere bruiloft is het direct allemaal top geweest. Ralf heeft vanaf de eerste gesprekken aandachtig geluisterd naar wat wij willen, en tevens flexibel over hoe en waar we wat zouden doen. Het was voor ons erg belangrijk dat wij een goede klik met de fotograaf hadden omdat ons huwelijk in Spanje voltrokken zou worden. Op het moment dat wij in Spanje waren hebben we ook nog een geweldige Love-shoot gedaan welke er ook super uit is gekomen. Wij kijken en denken nog steeds met veel plezier aan deze geweldig dag/week terug! Of wij Eppel (Ralf) aan zouden raden aan vrienden? Zeker weten, en sterker nog dat hebben wij ook gedaan.
Als jij waarde hecht aan mooie foto’s en wil zorgen dat je geen stress hebt of deze er mooi uit zullen komen, dan moet je zeker naar Ralf gaan. Hij klimt in bomen, ligt op de grond en rent om zijn plaatjes te pakken. Niets is te gek en alles zonder de gasten en het bruidspaar ooit voor de voeten te lopen!
Ralf is een must voor iedere bruiloft! Hij is niet voor niets zo succesvol!

Martijn & Simone

Ralf was een ongelofelijke aanvulling op onze dag! Humor, gastvrij, attent, uniek, creatief!

Echt een fantastische man en enorme goede fotograaf! Onze foto’s zijn op z’n zachts gezegd ontzettend waanzinnig geworden!

Je voelt je direct op je gemak bij Ralf en dat zie je terug op de foto’s!

Wij raden Ralf aan iedereen zeker aan!

Ik wil ook een referentie achterlaten. Klik.
Check nu mijn beschikbaarheid!

Reserveer tijdig jullie trouwdatum, populaire trouwmaanden zijn namelijk snel volgeboekt. Heb je een vraag of wil je checken of wij op jouw trouwdatum nog beschikbaar zijn. Neem dan contact op via onderstaande button!

Maak een afspraak en ontvang onze Brochure!