Review Canon 11-24mm F4 L

Ralf Czogallik 2017

Mijn eerste echte review is een feit! Als bruidsfotograaf krijg ik de mogelijkheid om hele gave dingen te testen en die deel ik graag met jullie.
We trappen af met de Canon 11-24mm F4 L USM en dat is zeker een binnenkomer!

In eerste instantie komt de lens heel zwaar (1180 gram) en groot over maar dat is in mijn ogen maar een heel klein minpuntje.
Andere specs zijn bijvoorbeeld een maximaal diafragma van F4 en je kunt al scherpstellen vanaf 28cm. De lens is in eerste instantie bedoeld voor landschappen, architectuur- en interieurfotografie maar in de handen van een bruidsfotograaf kan deze lens ook hele mooie dingen.

Het is een echte groothoek maar zonder de nadelen van een groothoek.
Normaliter heb je met een 16-35 of 17-40 al heel veel vertekening, maar dat heeft deze lens, mits je je onderwerp ergens in het midden plaatst, helemaal niet.
Ik zelf was zeer verbaasd over deze 11-24mm! Super snel, veelzijdig, prachtige beeldkwaliteit en crispy scherp!
Omdat het een lens is uit de L serie is het zeker de investering waard. Tevens is deze ook nog eens voorzien van een stof- en vochtbestendige afwerking.
Dat zorgt ervoor dat je heerlijk in niet zo vriendelijke omstandigheden kunt fotograferen. Bij de bekende en meest gebruikte groothoeken heb je al snel last van chromatische en sferische aberraties maar Canon heeft deze lens erg goed in elkaar gezet. Echt topkwaliteit!

Helaas zijn er ook een paar minpunten te vinden. Dat is vooral de stevige prijs van ruim €3000,00 maar ook wel het gewicht (1180 gram). Anders dan dit allemaal lof voor dit stukje techniek van Canon. Wanneer je ook landschappen, architectuur- en interieurfotografie tot je diensten mag rekenen is dit zeker één van de beste lenzen die ik ken. Zeker in combinatie met een Full Frame camera zoals de Canon 1DX-II waarmee ik deze lens heb getest.

Deze lens is afkomstig van Cameratools.nl en kwam helemaal vers uit de doos! Mijn oordeel: Gewoon investeren in dit stukje techniek!

Hieronder zie je een paar foto’s van een echte reportage die met deze lens gemaakt zijn:

Wil jij ook de mooiste foto’s van jullie trouwdag?

Wanneer je je op je gemak voelt dan zie je dat meteen op de foto’s terug. Ik vind het zelf ook heel belangrijk dat we een goede connectie hebben. Die “klik” zeg maar is ontzettend belangrijk voor mij als trouwfotograaf. 
Jullie krijgen daardoor de mooiste en meest spontane foto’s waarin je je zelf helemaal herkent. 
Zonder poespas en volledig hoe jullie zelf zijn! Dat is wat een goede Trouwfotograaf doet voor jullie!

"Kies voor dé beste trouwfotograaf van nederland"

Is jullie trouwdatum nog beschikbaar?

We fotograferen maximaal 30 bruiloften per jaar om de kwaliteit te kunnen garanderen die jullie mogen verwachten van een professionele trouwfotograaf. 

Voor 2021 zijn we reeds voor 80% geboekt. In verband met Corona hebben veel bruidsparen besloten om in 2021 of 2022 te gaan trouwen. Wacht dus niet te lang!

De Bruidsfotograaf Eppel “7 zekerheden”

– Één of Twee professionele bruidsfotografen op jullie bruiloft!
– Binnen 3 weken ontvangen jullie alle bewerkte foto’s!
– All Inclusive prijzen!
– Unieke service en trouwalbums!
– Meer dan 400 bruidsparen gefotografeerd!
– De beste reviews van bruidsparen!
– 100% garantie op jullie Trouwreportage en Trouwalbum!