Terug naar het overzicht

Review Canon 11-24mm F4 L

Ralf Czogallik 2017

Mijn eerste echte review is een feit! Als bruidsfotograaf krijg ik de mogelijkheid om hele gave dingen te testen en die deel ik graag met jullie.
We trappen af met de Canon 11-24mm F4 L USM en dat is zeker een binnenkomer!

In eerste instantie komt de lens heel zwaar (1180 gram) en groot over maar dat is in mijn ogen maar een heel klein minpuntje.
Andere specs zijn bijvoorbeeld een maximaal diafragma van F4 en je kunt al scherpstellen vanaf 28cm. De lens is in eerste instantie bedoeld voor landschappen, architectuur- en interieurfotografie maar in de handen van een bruidsfotograaf kan deze lens ook hele mooie dingen.

Review Canon 11-24mm F4 L | Ralf Czogallik 2017

Het is een echte groothoek maar zonder de nadelen van een groothoek.
Normaliter heb je met een 16-35 of 17-40 al heel veel vertekening, maar dat heeft deze lens, mits je je onderwerp ergens in het midden plaatst, helemaal niet.
Ik zelf was zeer verbaasd over deze 11-24mm! Super snel, veelzijdig, prachtige beeldkwaliteit en crispy scherp!
Omdat het een lens is uit de L serie is het zeker de investering waard. Tevens is deze ook nog eens voorzien van een stof- en vochtbestendige afwerking.
Dat zorgt ervoor dat je heerlijk in niet zo vriendelijke omstandigheden kunt fotograferen. Bij de bekende en meest gebruikte groothoeken heb je al snel last van chromatische en sferische aberraties maar Canon heeft deze lens erg goed in elkaar gezet. Echt topkwaliteit!

Helaas zijn er ook een paar minpunten te vinden. Dat is vooral de stevige prijs van ruim €3000,00 maar ook wel het gewicht (1180 gram). Anders dan dit allemaal lof voor dit stukje techniek van Canon. Wanneer je ook landschappen, architectuur- en interieurfotografie tot je diensten mag rekenen is dit zeker één van de beste lenzen die ik ken. Zeker in combinatie met een Full Frame camera zoals de Canon 1DX-II waarmee ik deze lens heb getest.

Deze lens is afkomstig van Cameratools.nl en kwam helemaal vers uit de doos! Mijn oordeel: Gewoon investeren in dit stukje techniek!

Hieronder zie je een paar foto’s van een echte reportage die met deze lens gemaakt zijn:

Review Canon 11-24mm F4 L | Ralf Czogallik 2017 Review Canon 11-24mm F4 L | Ralf Czogallik 2017 Review Canon 11-24mm F4 L | Ralf Czogallik 2017 Review Canon 11-24mm F4 L | Ralf Czogallik 2017

Terug naar boven!

Recenteberichten

Trouwfotograaf Maastricht Cellebroederskapel – Preview Bregje & Peter
Trouwfotograaf Zuid-frankrijk – Rogier & Jose
Trouwfotograaf Soest Kasteel Groeneveld – Jeanine & David
Trouwfotograaf Buitenplaats Sparrendaal – Gwenny & Robert
Sta jij straks ook op deze blog? Ja! Klik.
Check nu mijn beschikbaarheid!

Reserveer tijdig jullie trouwdatum, populaire trouwmaanden zijn namelijk snel volgeboekt. Heb je een vraag of wil je checken of wij op jouw trouwdatum nog beschikbaar zijn. Neem dan contact op via onderstaande button!

Maak een afspraak en ontvang onze Brochure!