De complete gids voor een Zomerse loveshoot!

Nu de dagen langer worden en de temperaturen warmer worden, maken stellen in het hele land zich op voor de zomerse loveshoots. Deze tijd van het jaar is ideaal voor verlovingsfoto’s – bloeiende bloemen en weelderig groen vormen de perfecte achtergrond – maar er is één zorgwekkende factor: hitte. Zal de vochtigheid dat perfecte ‘doen’ verknoeien? En zullen je zweetdruppels op jullie foto’s verschijnen?

Soms is het heet en kunnen we er niet omheen, maar als je er doorheen komt, krijg je deze prachtige beelden. Het is zeker de moeite waard om het gewoon een ​​uurtje lang warm te hebben, en ik vertel mijn koppels altijd dat we uiteindelijk zoveel plezier zullen hebben dat het eigenlijk niet meer uit maakt.

+ Wat te dragen voor zomerse foto’s

Het kiezen van een outfit voor elke loveshoot is lastig. Je wilt flatterende kleding, maar je wilt ook comfortabel zitten, zodat je kunt ontspannen en jezelf kunt zijn. Voeg potentiële hitte en vochtigheid toe aan de mix, en de beslissing wordt zo veel lastiger. Dus wat moet je dragen voor een zomerse loveshoot?

Zelf hou ik van jurken omdat ik van beweging houd in mijn foto’s. Flowy in de zomer is ook heel goed, want als de wind waait, koel je een beetje af. Bovendien passen deze zwierige jurken over de volledige lengte bij bijna elk lichaamstype. Wat de kleur betreft, raad ik aan vast te houden aan meer neutrale, zachte kleuren. De camera houdt van nature van roze, blauwe, verfijnde neutrale tinten, groen, crème en wit. Dat zijn heel veel kleuren, dus je hebt zeker een reeks kleuren die prachtig zullen fotograferen.”

Voor aanstaande bruidegoms raad ik aan om voor een zomerse loveshoot verder te gaan dan een T-shirt en spijkerbroek. Mannen zien er gewoon keurig uit in een opvallend pak, dus ze kunnen een mooie spijkerbroek hebben met een jasje, of een ander soort colbert om het een beetje op te fleuren. Ik raad ook effen grijstinten of marineblauw aan. Dit is een sterke aanvulling op de meeste damesoutfits.

Bekijk hier mijn uitgebreide portfolio!

 

+ Voordelen van het maken van verlovingsfoto’s in de zomer

Veel stellen neigen naar lente en herfst voor een loveshoot vanwege de mildere temperaturen en even mooie achtergronden. Maar een zomerse loveshoot heeft ook veel voordelen. Ik houd van een weelderig tuinlandschap, dan is de zomer eigenlijk best ideaal. In de zomer heb je deze prachtige, volle bloemen, vooral in de natuurlijke tuinenen heb je hierdoor een verscheidenheid aan prachtige locatie opties.

Een andere pro is het licht. In het vroege voorjaar en het late najaar gaat de zon rond 18.00 uur onder. Ik begin mijn loveshoots graag ongeveer een of twee uur voor zonsondergang om te profiteren van die zachte kleuren van het gouden uur. Dat betekent dat een vroege lentesessie rond 16.30 of 17.00 uur kan beginnen, wat uiteindelijk betekent dat je misschien een halve dag vrij moet nemen om op tijd klaar te zijn voor de sessie.

+ Nadelen van het maken van een loveshoot in de zomer

Het is moeilijk om over een zomerse loveshoot te praten zonder over de hitte te praten, maar ik vind dit echt het enige minpunt van het seizoen is. Maar het zou geen deal-breaker moeten zijn, vooral als je bruidsfotograaf is uitgerust en klaar om je tijdens de sessie comfortabel te houden. Sommige aanstaande bruiden maken zich zorgen over de invloed van vochtigheid op hun haar, maar dat kan juist positief zijn. Als je strakke krullen hebt, zijn ze aan het einde van de sessie misschien niet zo strak, maar eerlijk gezegd ziet het er voor mij natuurlijker uit. Ik heb liever lossere, natuurlijke krullen, en zo zien ze er vaak uit tegen het einde van de sessie.”

+ Zomer Loveshoot Tips!

Zoals elke fotosessie, is de beste manier om ervoor te zorgen dat je fotoshoot voor de zomer een succes is, is om vóór de eigenlijke dag contact op te nemen met je trouwfotograaf. “Praat met je fotograaf en bespreek het hele plan”, zeg ik altijd “Vertel ze wat voor soort plekken je leuk vindt voor de achtergrond, of wat is een plek die speciaal voor je is? Als je deze dingen van tevoren doorspreekt, gaat het soepeler als je eenmaal op de sessie bent aangekomen.”

De zomer betekent ook dat er meer buitenlocaties open zijn voor je foto’s. Ik raad altijd aan om creatief te zijn met je achtergrond, of dat nu een tuin, strand, een haven of zelfs op de boot is. En tot slot, warmte of niet, onthoud: het draait allemaal om plezier hebben! Je verlovingssessie is als een voorproefje van je trouwdag en je zult nog lang op deze herinneringen terugkijken, dus probeer je geen zorgen te maken over zoiets als hitte. Onthoud dat je een stap dichter bij trouwen bent, dus veel plezier!

Check of jullie trouwdag nog vrij is!

 

© 2024 All Rights Reserved | Eppel Fotografie