+ Stel een budget in voor je bruiloft

De eerste stap bij het plannen van een bruiloft is het instellen van een budget. Dit zorgt ervoor dat je niet te veel geld uitgeeft aan een onderdeel van de bruiloft en er later spijt van krijgt. Je kunt beginnen met het instellen van een algemeen budget voor de hele bruiloft en dit vervolgens opsplitsen in kleinere budgetten voor elke leverancier, zoals de fotograaf, catering, enz.

IK GA TROUWEN, HOE PLAN IK MIJN BRUILOFT?

+ Gastenlijst

Zodra je een budget in gedachten hebt, kun je aan je gastenlijst gaan werken. Dit geeft je een goed idee van hoeveel mensen je wilt uitnodigen en helpt je binnen je budget te blijven. Vergeet niet om ook partners mee te nemen bij het maken van je gastenlijst.

+ Locatie

Een van de belangrijkste aspecten van elke bruiloft is het vinden van de perfecte locatie. De locatie zet de toon voor de hele dag, dus het is belangrijk om de tijd te nemen bij het nemen van deze beslissing. Houd bij het kiezen van een locatie rekening met je budget en gastenlijst, zodat je niet op een te kleine of te dure plek komt te staan.

IK GA TROUWEN, HOE PLAN IK MIJN BRUILOFT?

+ Bepaal je Thema

De volgende stap is het bepalen van het algemene thema of de stijl van jullie bruiloft. Wil je iets klassieks of moderns? Traditioneel of uniek? Als je eenmaal een algemene richting hebt bepaald, kun je beginnen met het uitkiezen van specifieke details zoals uitnodigingen, decor en kleding die het door jou gekozen thema weerspiegelen.

+Leveranciers:

Een ander belangrijk onderdeel van huwelijksplanning is het vinden van de leveranciers die binnen jullie budget vallen en die je visie voor de grote dag begrijpen. Neem de tijd om onderzoek te doen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de best mogelijke beslissingen neemt voor jullie bruiloft.

+ Save-the-Dates & uitnodigingen:

Save-the-dates worden doorgaans zes tot acht maanden voor de huwelijksdatum verzonden en uitnodigingen worden ongeveer acht weken voor de bruiloft verzonden. Dit geeft jullie gasten voldoende tijd om hun schema’s vrij te maken en indien nodig reisarrangementen te maken. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie over jullie bruiloft vermeldt, zoals datum, tijd, eventuele dresscode en adres.

De beste tips om jouw perfecte bruiloft te plannen!

+ Pre Wedding Diner:

Het pre-wedding diner wordt meestal de avond voor de bruiloft gehouden en omvat meestal alleen naaste familie en vrienden. Dit is een goede gelegenheid om iedereen te bedanken die tot nu toe heeft geholpen met de huwelijksvoorbereidingen.

+ Ceremonie & Receptie:

Natuurlijk is geen bruiloft compleet zonder een ceremonie en receptie! Deze worden meestal op dezelfde dag achter elkaar gehouden, zodat gasten niet te lang hoeven te wachten tussen de evenementen. Houd bij het plannen van deze evenementen rekening met zaken als tijdstippen, muziek, toespraken, eten en drinken en vervoer.

+ Huwelijksreis:

Last but not least, vergeet niet jullie huwelijksreis te plannen! Dit is meestal een van de meest verwachte onderdelen van trouwen, dus neem de tijd om verschillende locaties te onderzoeken en een plek te vinden die bij jullie beiden past. Als je eenmaal je tickets en hotel hebt geboekt, hoef je alleen nog maar je koffers te pakken en te genieten van het pasgetrouwde leven!

Het plannen van een bruiloft kan een ontmoedigende taak lijken, maar door deze 10 eenvoudige stappen te volgen, kun je het perfecte feest plannen dat zowel jullie als jullie gasten voor altijd zullen herinneren. Dus haal diep adem, leun achterover met een glas champagne, en happy planning!

De beste tips om jouw perfecte bruiloft te plannen!

Nog meer inspiratie voor je bruiloft!

Blog: Trouwen in het buitenland? Hoe zit dat precies?

Trouwen in het buitenland wordt steeds populairder en als je in Europa woont, heb je de keuze tussen een breed scala aan opties. Trouwen op Ibiza of aan de kustwateren van de Middellandse Zee aan de kust van Kroatië. Aan de Rivèra in Frankrijk of verder landinwaarts op het platteland tussen wijngaarden en prachtige kastelen. Kies Eppel Fotografie als trouwfotograaf voor jouw bestemming. Ik ben beschikbaar voor alle bruiloften wereldwijd!

Blog: Wat kost een Trouwfotograaf nu eigenlijk?

Wat een huwelijksfotograaf precies kost is een belangrijke vraag als je trouwplannen hebt. In deze blog vertellen we precies waar je op moet letten bij het vergelijken van prijzen, wat de valkuilen zijn en wat een bruidspaar gemiddeld uitgeeft aan trouwfotografie.

© 2024 All Rights Reserved | Eppel Fotografie