Wat heb je nodig als Bruidsfotograaf?- 9 Tips & Tricks

Of je nu je eerste bruiloft fotografeert of een doorgewinterde professional bent, hier zijn negen essentiële tips die elke fotograaf kan gebruiken om hun vaardigheden op het gebied van huwelijksfotografie aan te scherpen.

Tip #1. Ken je uitrusting

Maak jezelf vertrouwd met alle aspecten van je camera-uitrusting, inclusief je lenzen en camera-instellingen. Een snelle sluitertijd is bijvoorbeeld geweldig voor het vastleggen van leuke feestmomenten bij de huwelijksreceptie, terwijl een lange sluitertijd het beste werkt voor stille portretten vóór de bruiloft. Een groothoeklens is geweldig voor groepsfoto’s, maar een prime-lens (lenzen met een vast brandpunt) is een betere optie voor die hoge resolutie-opname van het bruidspaar bij het altaar. Wanneer je de beste instellingen en lenzen voor elke opname kunt begrijpen, kunt je de beste kwaliteit foto’s maken die u kunt maken bij het fotograferen van bruiloften. Test je uitrusting van tevoren om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

Als trouwfotograaf is het absoluut noodzakelijk dat je de essentiële uitrusting meeneemt, waaronder:

– 2 camera’s
– Minimaal 2-3 lenzen met verschillende brandpuntsafstanden
– Minimaal 1 flits met een diffuser
– Geheugenkaarten
– Opladers en reservebatterijen
– Lichtstatieven
Magmod gear
– Een goede cameratas om al je spullen georganiseerd te houden

Loveshoot op het strand in Kijkduin - Sie hang & Joanne

Tip #2. Zorg voor een goede communicatie

Achter elke geplande geboekte bruiloft zit een reeks vragen. Het begint allemaal met effectieve communicatie zodat je alle nodige voorbereidingen kunt treffen en verwachtingen kunt scheppen bij de klant. Zorg ervoor dat klanten een manier hebben om contact met u op te nemen; kan het zijn via telefoon, e-mail of sociale media.

Tip #3. Bereid jezelf goed voor

Bruiloften kunnen stressvol en onvoorspelbaar zijn – je moet jezelf op alle mogelijkheden voorbereiden. Of het nu gaat om het meenemen van extra batterijen en geheugenkaarten, of het vinden van extra locaties om de leuke foto’s van het huwelijksfeest te maken, zorg voor een back-up plan en wees klaar om indien nodig te schakelen. Je paraatheid kan mogelijk de dag redden en informeer hoe je soortgelijke problemen op je volgende bruiloft kunt aanpakken.

Tip #4. Maak een workflow voor jezelf

Trouwfotograaf zijn betekent niet alleen evenementen fotograferen. Meestal ben je bezig met het boekingsproces, e-mailcommunicatie, naverwerking en bezorging van bestellingen. Als je dit allemaal zelf regelt, zoek dan naar manieren om je workflow te stroomlijnen.

Tip #5. Maak een lijst van must-have foto’s

Ontwikkel een goed samengestelde lijst van niet meer dan 25 “must-haves” – en onthoud deze. Het maken van deze foto’s zou een tweede natuur moeten zijn.
Als je constant naar een stuk papier verwijst tijdens het fotograferen van de bruiloft, raak je afgeleid en mis je echte momenten. Maar als je een goed idee hebt van wat je wilt vastleggen – en wat je zou moeten vastleggen – ben je volledig aanwezig en volledig geïnvesteerd in het creatieve proces.

Als fotograaf is het jouw taak om foto’s te maken waarvan je weet dat ze nodig zijn voor evenementen en tegelijkertijd tegemoet te komen aan enkele verzoeken van het paar. Een van de veelgemaakte fouten van een nieuwere fotograaf is dat hij alleen op zijn instinct vertrouwt. Hoewel je misschien uitstekende memorisatie-vaardigheden hebt, is er nog steeds een kans dat je vergeet iets te fotograferen tijdens het evenement, vooral als het iets is waar je in de eerste plaats niet aan hebt gedacht.

Wat heb je nodig als Bruidsfotograaf?- 9 Tips & Tricks

Tip #6. Zoek de actie op

In tegenstelling tot het fotograferen van een huwelijksceremonie waarbij de meerderheid van de gasten gewoon zitten en staan, laat het feest de mensen meer bewegen. Tenzij het onderdeel is van het programma, zoals het aansnijden van een taart of de eerste dans, is het feest vol met mogelijkheden om ongedwongen foto’s te maken.

Doe een stap terug en observeer waar het plezier plaatsvindt. Is het op de dansvloer of in de photobooth ruimte? Als je mensen hoort lachen en kletsen aan een tafel, ga dan naar dat gebied om die ​​authentieke glimlach te krijgen. Trouwfotograaf zijn betekent dat je kleine, onverwachte momenten kunt oppikken. Wees op uw hoede voor situaties die niemand anders zou kunnen opmerken, maar die zeker een goede herinnering voor het paar zullen zijn.

Tip #7. Gebruik mensen en dingen om de bruid en bruidegom te kadreren.

Om je een nieuw perspectief te geven, kijk naar bestaande frames op de locatie. Dit betekent elementen zoals een raam of een boog die als achtergrond dienen. Architecturale elementen kunnen de compositie in evenwicht brengen en symmetrie aan foto’s toevoegen. Een andere geweldige manier om creatieve foto’s van het paar te maken, is door gasten te gebruiken als voorgrond om meer context te geven. Zo kun je ook laten zien hoe mensen reageren of aandacht besteden aan de ceremonie.

Zoek bijvoorbeeld naar de ouders of broers en zussen en leg het moment vast dat ze hun tranen afvegen tijdens de uitwisseling van de geloften van het paar. Je kunt ook anticiperen op de reacties van de gasten wanneer het paar hun taart gaat aansnijden!

Tip 8# Gebruik de juiste camera-instellingen

RAW-bestanden zijn niet-gecomprimeerde gegevensbestanden die alle beeldinformatie bevatten. Omdat RAW-gegevens onbewerkt zijn, zien ze er vlak uit en missen ze contrast. Ze zijn als een filmnegatief! Het voordeel is dat je meer flexibiliteit en bereik krijgt als het gaat om het bewerken van je foto’s, omdat RAW-bestanden meer dynamisch bereik in een scène vastleggen. Alle visuele informatie blijft intact op het bestand, dus je hebt speelruimte bij het aanpassen van scherpte, helderheid, contrast, schaduwen en kleuren.

Bruidspaar in een trouwbus. Wat heb je nodig als Bruidsfotograaf?- 9 Tips & Tricks

Tip #9: Kom vroeg en blijf later dan afgesproken

Een van de beste tips voor huwelijksfotografie voor beginners is om vroeg op de locatie aan te komen. Dit geeft je niet alleen voldoende tijd om je apparatuur voor te bereiden, maar ook tijd om te zoeken naar opnamelocaties en beschikbare verlichting. Wanneer je 30-60 minuten te vroeg aankomt, loop je niet het risico om onder druk te werken om alle gewenste foto’s te maken. Bovendien kun je tijd vrijmaken om te praten met de wedding-planner of ceremoniemeester en andere mensen die overdag met je zullen samenwerken.

BONUS TIP!: Volg workshops!

Wil je jezelf blijven verbeteren? Kijk dan om je heen en investeer in goede workshops. Dit is vaak eenvoudig te vinden en je weet meteen wat je krijgt voor je geld. Kijk wel goed naar het ervaringsniveau van de aanbieder. Er is een wildgroei aan aanbieders op dit moment en dat kan verwarring veroorzaken. Enkele Workshops die ik kan aanraden buiten die van Eppel zelf zijn: Two Mann U & Revival Photographers,

 

 

 

© 2023 All Rights Reserved | Eppel Fotografie