Kosten fotograaf op je bruiloft – Wat kost een trouwfotograaf?

Wat kost een fotograaf op je bruiloft? Het is je misschien al opgevallen dat de prijzen voor een trouwfotograaf kunnen variëren, maar de prijs de gevraagd wordt van trouwfotografie zegt in principe niets over de kwaliteit of de expertise van de fotograaf. De prijs die de fotograaf stelt voor jullie trouwfoto’s is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer zijn de kosten van een fotograaf op je bruiloft hoog of laag? Bij Eppel betaal je altijd een realistische prijs voor hetgeen jullie krijgen.

Kijk of jullie datum nog beschikbaar is!

 

Prijzen trouwfotograaf - Wat kost een Trouwfotograaf

Is de prijs realistisch voor jullie Trouwfotograaf?

Wanneer je een offerte hebt aangevraagd bij een trouwfotograaf, vraag je je natuurlijk af of dit een realistische prijs is voor trouwfoto’s of dat je meer of minder betaalt in vergelijking met andere fotografen. Daar kom je achter omdat de werkelijke kosten van een trouwfotograaf door een aantal elementen worden bepaald zoals:

  • Hoeveel uur is de trouwfotograaf aanwezig op de bruiloft
  • Hoeveel uur de trouwfotograaf reserveert voor het editen van jullie foto’s
  • Hoe de trouwfotograaf jullie trouwfoto’s aanlevert
  • Hoeveel ervaring de trouwfotograaf heeft opgedaan
  • Hoeveel de trouwfotograaf investeert in zijn eigen ontwikkeling
  • Welke materialen gebruik jullie trouwfotograaf
  • Hoeveel reiskosten de trouwfotograaf maakt
  • Hoe populair de huwelijksfotograaf is en/of hoeveel awards ze hebben gewonnen
  • Ga je in Nederland/België trouwen of wil je liever trouwen in het buitenland

Veel trouwfotografen werken met een uurtarief van gemiddeld €200. Het minimum aantal uren voor de meeste fotografen is 6 uur, maar er zijn trouwfotografen die je voor minder dan een uur kunt inhuren. Ik raad aan om minimaal 12 uur aan huwelijksfotografie te doen om er voor te zorgen dat alles op jullie grote dag vast is gelegd.

Wil je prachtige foto’s vanaf het moment dat je je aankleedt tot de opening van je bruiloft? Reken dan op het aantal van van 12-15 uur en bereken daarom op basis van het gemiddelde uurtarief een bedrag van minimaal €3000 of meer.

 

Kijk of jullie datum nog beschikbaar is!

 

Workshops & Scholing

Ook zelfontwikkeling speelt hierin een belangrijke rol. Investeert een trouwfotograaf ontzettend veel in zichzelf door workshops en cursussen te volgen? Dan gaat hij of zij dat op een dag vast een keer doorberekenen. Heeft de fotograaf veel awards gewonnen? De prijs kan dan gemiddeld iets hoger liggen, maar dan heb je wel het beste van het beste op je bruiloft. Uiteindelijk ligt de keuze altijd voor de de trouwfotograaf waar jij en je partner het beste gevoel bij hebben. Waar ben je naar op zoek? Is er een klik? Maar uiteindelijk gaat het toch om de stijl van de fotograaf. Die spreekt je aan of juist niet.

Trouwfotografen zijn nog lang niet klaar als ze aan het einde van de trouwdag naar huis gaan. Ze investeren veel tijd in de nabewerking van de foto’s en voor de zekerheid moeten ze ook een back-up maken van de trouwfoto’s. Een trouwreportage van 12 uur kan soms wel 7.000-10.000 foto’s bevatten. De fotograaf zal ongeveer 5-10%% van de foto’s nabewerken voordat hij de definitieve selectie maakt. Deze selectie wordt meestal in een online galerij geplaatst waar je door de meeste trouwfotografen kunt aangeven welke foto’s je favoriet zijn, en deze worden vaak in het trouwalbum geplaatst. Bij Eppel Fotografie is de nabewerking van de foto’s is inbegrepen in de prijs natuurlijk maar er zijn fotografen die daar een extra vergoeding voor vragen. Let dus goed op wat je afspreekt!

Bruidsfotograaf Nederland Trouwfotograaf Nederland Beste Trouwfotograaf

Wat is er inclusief?

Voor dat je in zee gaat met een andere fotograaf dan Eppel check dan ook even of ‘alles’ bij de prijs inbegrepen zit. Zo kan het namelijk zijn dat er in het uurtarief al rekening is gehouden met de nabewerking van de foto’s, een trouwalbum, noem maar op. Bij Eppel Fotografie als jullie trouwfotograaf krijg je een all-inclusive prijs natuurlijk.

Misschien dat de prijs voor een trouwfotograaf je in eerste instantie afschrikt, maar besef je wel dat dit bijna het enige tastbare is wat je aan de bruiloft overhoudt. Ga ervan uit dat de trouwfotograaf ongeveer 10% van het totaalbudget voor de bruiloft kost en believe us: dit is het meer dan waard! Wij zijn voor dit artikel uitgegaan van de prijzen van fotografen die je vaak op onze site ziet en die altijd kwaliteitsfoto’s leveren. Besparen op een trouwfotograaf is wat ons betreft namelijk een no go. Waarom? Alleen een professional kan de sfeer en het gevoel van je bruiloft zo vastleggen, dat je die over 25 jaar nog steeds voelt als je de foto’s ziet!

Besparen op je Trouwfotograaf?

De prijs van een trouwfotograaf kan jullie in eerste instantie wellicht afschrikken, maar bedenk dat dit bijna het enige tastbare is dat je nog van jullie mooiste dag over hebt. Stel dat de trouwfotograaf ongeveer 10% van het totale huwelijksbudget kost, dan nog is het meer dan waard! Beknibbelen op een trouwfotograaf is wat mij betreft een no-go want alleen een écht goede professional kan de sfeer en sfeer van jullie bruiloft zo vastleggen dat je deze over 30 jaar nog kunt voelen als jullie de foto’s zien.

Bekijk meer mooie foto's!

 

 

© 2023 All Rights Reserved | Eppel Fotografie