Dronefotografie voor Trouwfotografie – Dé ultieme gids

Als je een trouwfotograaf bent, is het belangrijk dat je over de nodige camera-apparatuur en vaardigheden beschikt om die speciale momenten vast te leggen. Tegenwoordig zijn dronefotografie en drone-filmen heel gewoon op bruiloften. Dus als je succesvol wilt zijn in trouwfotografie, is het belangrijk dat je een drone hebt en de mogelijkheid hebt om met een drone te fotograferen. Hoewel dit artikel geen vervanging is voor jarenlange ervaring met drone-huwelijksfotografie, zal het je op het goede spoor zetten.

Drone trouwfotografie combineert technieken uit dronefotografie en trouwfotografie. De aanschaf van een drone alleen zal je niet helpen om prachtige trouwfoto’s te maken. Je moet ook weten hoe je het op de juiste manier gebruikt. Ik geef je een aantal handige tips die je zeker zullen helpen om je trouwfoto’s naar een hoger niveau te tillen. Er zijn veel modellen drones op de markt. Als je een beginner bent in dronefotografie, kan het erg verwarrend zijn om het juiste model te kiezen.

Bekijk hier mijn uitgebreide portfolio!

 

+ Mogen drones vliegen op bruiloften?

In tegenstelling tot andere fotografiegenres, vereist dronefotografie dat bepaalde regels worden gevolgd. Deze regels verschillen van locatie tot locatie. Als fotograaf moet je de drone-regels op de trouwlocatie controleren om te weten of je daar mag vliegen of niet. Als de trouwlocatie bijvoorbeeld in de buurt van een luchthaven ligt (minder dan 8 kilometer van de luchthaven), mag je volgens de wet niet met je drone op die locatie vliegen.

Als je een fotograaf bent die van plan is om een ​​drone te gebruiken op de bruiloft, moet je de locatie een keer controleren om er zeker van te zijn dat dronefotografie op die locatie is toegestaan. Zo weet je ook beter hoe je op die locatie met je drone moet vliegen als dat is toegestaan. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om in hartje Amsterdam of Maastricht vliegen.

Zorg ervoor dat u een verzekering heeft voor uw drone-bedrijf. Drones zijn in feite kleine helikopters en kunnen mensen verwonden en eigendommen beschadigen, ongeacht de vaardigheid van de piloot. Ze kunnen kortsluiting veroorzaken of de verbinding met uw controller verliezen.

+ Trouwfotografie met een drone

Omdat dronefotografie je vrijwel onbeperkte vrijheid geeft om je opnamehoek te kiezen zonder in bomen te hoeven klimmen of enorme palen en dollies mee te nemen, kun je je creativiteit echt op gang brengen. Toch moeten we enkele regels volgen en ons niet te veel laten meeslepen om geweldige foto’s te maken.

Onthoud dat je drone-opnamen een toegevoegde waarde moeten zijn voor je huwelijksfotografie. Bedenk wat je met een drone kunt bereiken wat je met een trouwscène nooit zou kunnen, en waar je klanten blij van worden. Zoals je zult zien, zijn drones eigenlijk nog leuker voor pre of after wedding trouwfotografie op schilderachtige locaties wanneer je genoeg tijd hebt met het stel en niet zo gehaast bent.

Bruiloften kunnen stressvol zijn als je een bruidsfotograaf bent die alle belangrijke momenten (en de verrassingen) op je camera probeert vast te leggen. Begin niet met vliegen maar oefen eerst goed aan je skills. Je zult heel weinig tijd hebben en dingen zullen fout gaan. En zorg ervoor dat je dronevliegvaardigheden goed genoeg zijn voordat je deze gebruikt als trouwfotograaf voor de huwelijksfoto’s.

Check of jullie trouwdag nog vrij is!

 

+ Het inleidende shot

Een drone is perfect voor dit soort opnames. Het geeft een overzicht van de locatie en de gasten in vogelvlucht, vaak neerkijkend op het podium gezien vanuit een bezoeker, alleen veel hoger. Je kunt dit soort foto’s ook van bovenaf maken met de bruid en bruidegom naar het publiek gericht, of zelfs iets vanaf de zijkant. Zorg ervoor dat je alle belangrijke elementen van de achtergrond ook in je compositie verwerkt!

+ Het bruidspaar in the picture shot

Dit is een mooie foto om te maken terwijl je wegvliegt van het paar. Begin heel dichtbij en vraag ze elkaar te zoenen. Trek dan terug en maak meer foto’s (en beeldmateriaal indien gewenst). Experimenteer met de hoogte en hoeken. Je kunt hoger gaan naarmate je verder weggaat om steeds meer van de scène te belichten. Als het paar is gekleed in kleuren die contrasteren met de omgeving, zullen ze nog steeds opvallen, zelfs als je hoog en ver weg gaat.

+Foto’s van bovenaf

Deze opnames zijn een beetje lastig, omdat je van bovenaf niet teveel van een persoon kunt zien in een close-up. Kijk wat het meest opvalt als je naar je monitor kijkt en focus daarop. Ziet de jurk van de bruid die zich in de wind uitspreidt bijvoorbeeld een beetje abstract uit vanuit vogelperspectief? Vallen de bloemen die ze draagt ​​op? Je kunt ook enkele interessante elementen van de omgeving opmerken die de opname versterken, zoals geometrische vormen van de locatie, bomen, enz. Volg de compositieregels om het beste effect te bereiken, b.v. de regel van derden.

Bekijk hier mijn uitgebreide portfolio!

 

+ Fotografeer vanuit alle mogelijke hoeken

Als je met een drone vliegt bij een huwelijksreceptie en aanverwante activiteiten, probeer dan foto’s te maken vanuit alle mogelijke hoeken (ook bekend als “get creative”). Zorg ervoor dat je de hoogte van de drone varieert en foto’s maakt. Later kun je de foto’s die je niet goed vond verwijderen. Als je een beginner bent in dronefotografie, zal dit je een beter begrip geven van dronebeelden vanuit verschillende hoogtes en hoeken. Door te oefenen leer je wat het beste werkt en wat niet.

+ Probeer emotionele momenten vast te leggen

Wanneer je een drone gebruikt om trouwfoto’s te maken, moet je je altijd concentreren op het vastleggen van afbeeldingen die een verhaal vertellen. Er zullen veel emoties zijn tijdens de bruiloft. Probeer deze scènes vast te leggen met de drone om de foto een geheel nieuw perspectief te geven.

+ Gebruik beeldcompositietechnieken

Beeldcompositie is wat een beeld maakt of breekt. Dit geldt ook voor dronefotografie. Je kunt alle beeldcompositietechnieken gebruiken om je opnamen samen te stellen. Veel drone-apps bevatten functies waarmee je afbeeldingen kunt samenstellen, zoals rasters op het scherm terwijl je vliegt. Enkele van de technieken die je kunt proberen, zijn de regel van derden, het gebruik van negatieve ruimte, de techniek van de gulden snede en de compositietechniek met leidende lijnen. Je kunt zelfs proberen deze regels te overtreden om zelf een goede compositie te maken.

Check of jullie trouwdag nog vrij is!

 

+ Gebruik drone tijdens de borrel

Je kunt met de bruid en bruidegom praten en hen je ideeën voor drone-opnamen te vertellen. Het is tenslotte hun bruiloft en ze zullen het op prijs stellen om over hun visie te praten. Je kunt zelfs enkele foto’s maken en deze aan de bruid en bruidegom laten zien en hun feedback krijgen. Ze hebben misschien ideeën en je kunt ze proberen te verwerken tijdens de eigenlijke shoot. Zo weet je zeker dat de klant blij is met je fotoshoot. Het zal je helpen uw trouwfotografie met een drone en je inkomsten te verbeteren.

+ Fotograferen met een lagere ISO

Als je bij daglicht buitenshuis dronefotografie doet, heb je geen problemen met de verlichting. Je zult een goede hoeveelheid zonlicht hebben. Daarom hoef je de ISO op je camera niet hoger te zetten.

+ Check het weer

Het weer is een belangrijke factor om te controleren. Je kunt online zien wat voor weer het wordt op de dag van de bruiloft. Bij slecht weer is het niet aan te raden om met drones te vliegen. Als het regent of als er een stevige wind staat, is het beter om de drone niet te gebruiken. De meeste drones zijn niet waterdicht. Dus als je met een drone in de regen vliegt, kan deze beschadigd raken, om nog maar te zwijgen van het gevaar voor je bruiloftsgasten. Als de wind sterk is, kun je de vlucht van de drones niet besturen.

Check of jullie trouwdag nog vrij is!

 

 

© 2024 All Rights Reserved | Eppel Fotografie