Hoe vindt je de beste Bruidsfotograaf van Nederland?

Wanneer je je trouwfoto’s hebt ontvangen wil je ze natuurlijk meteen delen en je zult er over 50 jaar op terugkijken, herinneringen ophalend aan je geloften, de kus en de eerste dans. Het kiezen van de juiste bruidsfotograaf om die aangrijpende momenten vast te leggen is een belangrijke beslissing en het is cruciaal om een ​​professional te vinden die jouw visie voor je trouwdag begrijpt en deze met stijl kan documenteren. Maar je wilt ook iemand die je vertrouwt en bij wie jullie je op je gemak voelt, aangezien hij of zij de hele trouwdag aan uw zijde zal staan. Om je te helpen de juiste persoon te vinden om deze moeilijke taak toe te vertrouwen, volg je gewoon mijn tips voor het selecteren van de perfecte huwelijksfotograaf.

Kosten fotograaf op je bruiloft - Wat kost een trouwfotograaf?

+ Ga naar je sociale netwerk voor aanbevelingen

Vraag je pas getrouwde vrienden wiens trouwfoto’s je geweldig vond en vraag om aanbevelingen van je weddingplanner of de eventmanager van je trouwlocatie.

+ Zoek uit welke stijl van fotografie je leuk vindt

Doe je huiswerk en besteed wat tijd om een ​​idee te krijgen van de stijl van fotografie die je leuk vindt. Misschien is het helder met veel verzadigde kleuren, of misschien heb je liever een meer vintage look met meer vervaagde tinten en een dromerig, nostalgisch gevoel. Als je eenmaal een handvol fotografen hebt gevonden wiens esthetiek overeenkomt met die van jou, stuur dan een e-mail naar elke persoon en vraag of ze beschikbaar zijn op je trouwdatum en wat hun fotografie-tarieven zijn. Als degenen waarin je geïnteresseerd bent beschikbaar zijn op jullie datum en als hun prijzen binnen jullie budget vallen, dan kun je de eerste meeting plannen.

Bekijk hier mijn uitgebreide portfolio!

 

+ Interview de fotografen

De meeste trouwfotografen zullen je vóór jullie eerste ontmoeting een link naar hun fotoportfolio e-mailen of zoals hier op mijn website een portfolio te zien is. Zorg ervoor dat de collectie recente bruiloften bevat die hij of zij van begin tot eind heeft gefotografeerd, niet alleen een “best of” van tientallen verschillende bruiloften. Dit is een nauwkeurigere manier om het werk van de fotograaf te meten. Vraag ook of de fotograaf op uw locatie heeft geschoten en zo ja, vraag om die foto’s te zien.

Kom er tijdens het gesprek achter wie er precies op jullie trouwdag gaat fotograferen. Sommige fotografen hebben meerdere fotografen in dienst, en zelfs bij eenmansoperaties is het niet ongebruikelijk dat de fotograaf een assistent foto’s laat maken van de bruidegom die zich klaarmaakt terwijl hij zich op de bruid en bruidsmeisjes concentreert. Vraag in alle gevallen om het werk van de fotograaf (of fotografen) die jullie bruiloft gaan verzorgen.

+ Bespreek de vergoeding

De vergoedingen van sommige fotografen omvatten alles, inclusief trouwalbums, afdrukken en afbeeldingen met een hoge resolutie (opgeslagen op een schijf of USB-stick); anderen hebben een vast of uurtarief en brengen u à la carte in rekening voor alle foto’s of albums die je wilt. Veel fotografen bieden een prijslijst met details over verschillende pakketten die ze aanbieden tegen verschillende prijspunten. Zorg ervoor dat je begrijpt wat er is inbegrepen. Vraag hoe lang de fotograaf bij je blijft (8-12 uur is ideaal). Bij Eppel Fotografie is alles transparant en behoort alles tot een zorgvuldig uitzocht pakket voor jullie trouwfotografie.

+ Ga af op je gevoel

Nadat u het werk en de vergoedingen van elke bruidsfotograaf hebt geëvalueerd en de opties hebt beperkt, is het tijd om jullie beslissing te nemen. Vergeet niet dat je de hele trouwdag met deze persoon zult doorbrengen, dus je wilt er zeker van zijn dat je je helemaal op je gemak voelt bij de fotograaf. Vinden jij en je verloofde deze persoon echt leuk? Heb je het gevoel dat jullie drieën een klik hebben?

+ Plan een loveshoot

Een loveshoot is altijd een goed idee – het is een geweldige kans om je bruidsfotograaf te leren kennen en je op je gemak te voelen als je op de foto gaat, vooral als jij of je bruidegom wat cameraschuw zijn. Vraag ons naar alle mogelijkheden!

Check of jullie trouwdag nog vrij is!

 

 

 

© 2022 All Rights Reserved | Eppel Fotografie