Trouwen in Italië – Alle tips & tricks!

Italië heeft zoveel prachtige plekken en regio’s om in het huwelijksbootje te stappen, populaire plaatsen zoals het Comomeer, Sicilië, Toscane en aan de kust van Amalfi, tot het romantische Venetië, het prachtige Positano en het prachtige Florence.

Kijk of jullie datum nog beschikbaar is!

 

Trouwen in Italië - Alles om je bruiloft te plannen in Italië

Wanneer is de beste tijd om te gaan trouwen in Italië?

Het hangt af van de regio die de bruid en bruidegom kiezen. Het trouwseizoen in Italië loopt echter van eind april tot begin oktober. Over het algemeen zijn juli en augustus de warmste maanden, met in sommige gebieden zelfs 40 graden Celsius.

De belangrijkste nationale feestdagen die je moet vermijden, aangezien de locaties altijd erg druk zijn met toeristen en minder beschikbaar zijn, zijn: Paasweekend, inclusief vrijdag en maandag, 25 april, onze Bevrijdingsdag en het eerste lange weekend van de lente. 1 mei, Dag van de Arbeid en 2 juni, Dag van de Republiek.

Een belangrijke te vermijden dag is 15 augustus, Ferragosto. In Italië is dit een midzomerfestival. Rond deze week zijn de toeristische voorzieningen volgeboekt. De meeste faciliteiten zijn gesloten, ondanks het feit dat het weer bloedheet is. Het is een soort kerstweek in de zomer, wanneer er maar heel weinig beschikbaarheid is.

Moet je zelf alle locaties gaan bekijken in Italië?

Ik raadt je altijd aan om langs te komen en de plaats en locaties te zien die je leuk vindt. Je kunt persoonlijk rondkijken en er zeker van zijn dat het goed voor jullie is. Het is ook een geweldige kans om hun weddingplanner te ontmoeten, als je er een hebt gekozen, of een andere professional. Ook kunnen jullie een proefproeverij of proefkapsel en make-up inplannen.

Mocht je er echter niet bij kunnen zijn, dan kunnen jullie met behulp van een planner eenvoudig je bruiloft op afstand plannen. Jullie moeten er alleen voor zorgen dat de professional die jullie kiezen een lokale en ervaren weddingplanner is die Italiaans spreekt.

Neem snel contact op met Leontine van Il Matriomonio Italiano of met Inge van Trouwen Italië. Ze helpen jullie graag verder!

Kijk of jullie datum nog beschikbaar is!

 

Trouwen in Italië - Alles om je bruiloft te plannen in Italië

Waar wil je gaan trouwen in Italië?

Italië heeft een grote verscheidenheid aan bestemmingen. Je kunt een romantische plek kiezen want dit zijn er genoeg. De keuze is echt enorm! Er zijn villa’s aan het meer en aan zee, landhuizen, hotels, agriturismo’s. U kunt een romantisch huwelijk vieren aan een meer aan het Comomeer, het Iseomeer of het Lago Maggiore.

Je kunt kiezen voor een mediterraan geïnspireerde bruiloft aan zee aan de Italiaanse Rivièra, Amalfikust, Puglia, Sardinië of Sicilië. Er zijn ook veel bestemmingen op het platteland in Toscane, Piemonte of Umbrië. En dan niet te vergeten de kunststeden als Rome, Florence en Venetië!

Er is ook de winterbruiloft met sneeuw in de Alpen. Burgerlijke, religieuze of symbolische ceremonies zijn mogelijk.

Wat zijn mijn favoriete trouwlocaties in Italië?

Voor mij is het moeilijk te zeggen. Ik ben helemaal verliefd op Italië en de vele trouwlocaties in de mooie regio’s.

Er zijn veel verschillende opties. Als je het pompeus en zeer luxe wilt, zijn het Comomeer en de Amalfikust zeker fantastische bestemmingen. Wanneer je op zoek bent naar iets authentiekers, pittoresk en een beetje buiten de gebaande paden, dan zijn Piemonte en het Ortameer ideaal.

Toscane en Umbrië zijn topbestemmingen voor bruiloften en ongetwijfeld magisch. Puglia en Sicilië zijn ongelooflijk mooi en diep geworteld in Italiaanse tradities. Er is de ware smaak van “Italiaans-heid” daar. We mogen de eeuwige stad Rome niet vergeten! Iedereen houdt van Rome, en wij ook.

Enkele voorbeelden van mooie locaties zijn Villa Giulia in Fano, Baglio Aversa op Sicilië, Iseo Meer of Urbino Resort!

Kijk of jullie datum nog beschikbaar is!

 

© 2023 All Rights Reserved | Eppel Fotografie