“Trouwen in Fins Lapland – Ricardo & Chantal”

Het begon met een grapje op Facebook. Chantal vertelde dat ze samen met haar grote liefde Ricardo wilden gaan trouwen in Lapland. Ze vroeg aan mij of dat ik mee wilde waarop ik gekscherend “JA” antwoordde. We hebben elkaar toen een keertje ontmoet en het klikte. Zo goed zelfs dat ik een tijdje later te horen kreeg dat ze mee graag mee wilden nemen naar Finland. Ik wist niet wat ik hoorde. Een droom die voor mij uit kwam.

Op 2 januari was het zover. Ik stond al om 3:00 in de nacht op Schiphol, niet geslapen van de spanning. Ik kende natuurlijk alleen het bruidspaar en wist niet hoe de rest van het kleine gezelschap zou zijn. Net zoals met het bruidspaar had ik meteen een klik. Je kent het wel, zo’n klik wanneer je het gevoel hebt dat je die mensen al jaren kent.

Na een vlucht van net 2 uurtjes landden we op het ijzige en zeer witte Kittilä om vervolgens naar ons hotel te worden gereden. Er was alles aanwezig wat er in een Fins hotel zou moeten zitten, Jacuzzi , sauna, droogkast en een masserende douche. Wat wil je nog meer?

De eerste paar dagen heb ik samen met de ouders en zus van het bruidspaar kunnen ontspannen. Ik heb zelfs geleerd hoe ik moet skiën. Ik ben slechts 12 keer gevallen en elke keer stond rescue team Anita en Priscilla klaar om me uit de greppel te vissen. Uiteindelijk ging ik als een jonge god de berg af en ik was nu eindelijk klaar voor het eerste huwelijk van 2016!

In de morgen liepen we samen naar de hair en make-up stylist in het dorpje Levi toe waar alle dames en later Ricardo onder handen werden genomen. Vervolgens terug naar het hotel voor de laatste voorbereidingen en natuurlijk de first look. Het mooie van het feit dat je net boven de poolcirkel zit is niet alleen de temperatuur (-35 graden) maar ook dat het slechts 2 uurtjes echt licht is. Ik zat met geknepen billen in de taxi richting Snowvillage te bedenken hoe ik alles zou kunnen vastleggen. Een hels karwei maar het is gelukt!

Het was een prachtige ceremonie met dit fantastische bruidspaar in de ijskapel in Snow Village.
Na een paar shots Finse likeur hebben we een korte shoot gedaan in het ijshotel. Wat een ervaring!

Het was een week om nooit meer te vergeten en met een lach en een flinke traan kom ik nu tot de conclusie dat ik deze week vol avontuur, romantiek en liefde voor geen goud had willen missen!
Een week waar ik voor het eerst in mijn leven op een Sneeuwscooter heb gezeten, het Noorderlicht heb mogen zien, met Huskies heb mogen rijden en tot en met mijn middel in de sneeuw ben weg gezakt. Waar ik heb leren skiën, en niet te vergeten zeven prachtige mensen heb mogen leren kennen. Lieve Chantal, Ricardo, Gré, Arjan, Eric, Anita en natuurlijk Priscilla, BEDANKT ! Ja ik ben nu best emotioneel… Tears of joy!

Nogmaals mijn grote dank aan Chantal & Ricardo die mij mee hebben genomen op deze reis. Ik zou zeggen, kruip lekker tegen je partner aan en geniet van de foto’s. Enjoy the love!

Bekijk meer mooie foto's!

 

© 2024 All Rights Reserved | Eppel Fotografie